Életmód

Óvd az arcbőröd az öregedéstől: ezt tedd!

Ahogyan a szem a lélek tükre, az arcbőr az életvitelé. Szerencsére azonban vannak olyan hatékony arckrémek, amelyek segítenek visszanyerni a fiatalságot. A kollagén és hyaluronsav pótlása például elengedhetetlen ennek érdekében.

Mi a különbség egy átlagos harmincas és egy ötvenes nő között? Számtalan dolgot felsorolhatnánk, de a legszembetűnőbb különbségek az arcbőrükön fedezhetőek fel. Azt viszont már kevesen gondolják, hogy azok a változások, amelyek egy ötvenes nő arcán láthatóak, bizony a 30-as éveikben is ott rejtőztek arra várva, hogy teret kapjanak. Ugyanis már a harmincasok arcbőrén is kialakulhatnak apró ráncok, a bőrfelszín akár egyenetlen is lehet. Azt mondják, az életvitel egészen korán nyomot hagy a bőrön, ám nem minden esetben látszik meg egyből.

Viszont legyen egy nő 30, 40 vagy 50 éves, van valami, amit feltétlenül tudnia kell: sokat tehet azért, hogy az arcbőre üdévé váljon, és a ráncok ellen is több módon védekezhet. Ennek az egyik legfontosabb eleme a megfelelő nappali és éjszakai arckrém és a szemkörnyéki ápoló kiválasztása, ugyanis ezek összetevői segítenek megfiatalítani a bőrt. Lehet, hogy a csapból is ez folyik, de a megfelelő készítmények valóban hidratálják és ápolják a bőrt. Mindehhez pedig elengedhetetlen, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban, kollagénben és hyaluronsavban gazdag legyen, amit felviszünk az arcunkra. A kímélő, szappanmentes arctisztítók és hatékony bőrradírok is fontos összetevői a fiatalon tartásnak. A stresszmentes életmód, az egészséges táplálkozás ugyancsak alapvető elemei a védelemnek.

A megfelelő mennyiségű alvás nemcsak a fogyásban segít, hanem a bőrt is kisimultabbá, üdébbé tesz. Ezért amikor csak teheted, aludj legalább 7 órát, és a bőröd meghálálja. Arra is érdemes figyelni, hogy ne ragadjunk bele egy-egy mimikai helyzetbe, vagyis lehetőleg ne hunyorogjunk hosszú perceken keresztül, de a homlokráncolásról is minél előbb le kell szoknunk. Ha pedig már látványosak a ráncok, simítsuk el azokat. Nem, ez nem vicc: ha megemeljük a szemöldököt és a bőrt hátrafeszítjük, megfeszülnek az izmok is. Ezt fél percig kell tartani, és máris tettünk azért, hogy a ráncok eltűnjenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top