Életmód

Pónival mentek lopni, már előzetesben vannak

Előzetesbe került az a két férfi, akik egy pónifogattal indultak lopni, de végül rablásba keveredtek.

Két kevermesi férfit helyezett előzetes letartóztatásba a rendőrség, miután idén áprilisban kiraboltak egy családi házat Nagykamaráson. A 28 és 29 éves, büntetett előéletű férfiak egy póni vontatta kocsival érkeztek a nyitott házhoz, ahonnan egy gáztűzhelyt, egy puffot és két zsák kukoricát pakoltak fel a lovaskocsira.

Már épp a lovak közé csaptak volna, amikor megjelent a tulajdonos fia, és vitába keveredett a két férfival azon, hogy a kocsin lévő dolgokat megvették-e, vagy épp most lopják el. Közben megfogta a póni zabláját, hogy visszatartsa a fogatot, míg a rendőrök kiérkeznek és eldöntik a vitás helyzetet.

A két férfi persze ezt nem akarta megvárni, ledobták a kocsiról a puffot és a tűzhelyt, majd félrelökték a zablát fogó férfit. Viszont ekkor megérkezett a tulajdonos férje, aki észlelve a történéseket, szintén megfogta a póni zabláját, ő is vissza akarta tartani a gyanúsítottakat.

Őt már nem lökdösték, hanem a bakról az ostorral suhintottak a kezére, majd ahogy a póni zablája szabaddá vált, elhajtottak a helyszínről a két zsák kukoricával.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a két elkövetőt 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte, mert egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye, másrészt a bűnismétlés veszélye is fennállt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top