nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Ennél hatásosabb kép még nem készült a depresszióról

Ennél hatásosabb kép még nem készült a depresszióról

Az egyébként nem túl jól sikerült fotót egy brit író, Craig Stone osztotta meg a Twitter-oldalán. Ezreket mozgatott meg.
NLCafé
f Ajánlom

Akinek van kisgyerekes ismerőse, tucatjával láthat olyan fotókat a Facebook-, esetleg Instagram-oldalán, mint amilyet a brit író, Craig Stone osztott meg vasárnap. Hogy akkor mégis miért lett ez a kép különleges és miért mozgatta meg több ezer olvasóját? Nos, a rendkívüli történet miatt, amit Stone megosztott alatta. A történet ugyanis mellbevágó:

Látjátok ott azt a padot? Nyolc éve ott üldögéltem, és azon gondolkodtam, hogy a vízbe vetem magam a Blackfriars hídról. Ma pedig készítettem ezt a képet a kisfiamról. A holnapi napom talán ugyanilyen lesz majd. De az is lehet, hogy sokkal vidámabb. Sőt! Az sem kizárt, hogy valami elképzelhetetlenül csodálatosat hoz majd. Tarsatok ki! A szeretet úton van!

Mint kiderült, Stone a posztot a hozzá hasonlóan depresszióban szenvedőknek szánta, és a reakciókat elnézve, célba is talált. A szívbemarkoló bejegyzés alá százával érkeztek a hozzászólások, amikben az emberek saját tapasztalataikat, élményeiket osztották meg a betegségről.

Stone nem sokkal később az Independentnek adott interjújában elmondta, meglepődött azon, hogy posztja ilyen sikeres lett. Hozzátette, szerinte mindennél fontosabb az, hogy a depresszióval küzdő betegek beszéljenek a problémáikról. „Egy-egy beszélgetésnek gyógyító ereje van. Leginkább azért, mert a depresszió hallgatásra késztet. Úgy tud a leghatékonyabban működni.”

Stone szerint a depresszió igazi trükkje az, hogy elszívja a beteg életenergiáját és meggyőzi arról, hogy mindeközben mondja azt az ismerőseinek, barátainak és családtagjainak, hogy remekül van. „Ezt addig csinálja, amíg képtelen vagy kikecmeregni belőle. Csak úgy menekülhetsz ebből a helyzetből, ha keresni kezded a segítő kezet, és őszintén beszélgetni kezdesz másokkal.”

Megosztás Facebookon