Életmód

Ezt árulja el rólad valójában a rengeteg Facebook-barát

Manapság sokan hiszik, hogy a népszerűség és a sikeres élet mértékegysége a Facebook-barátok száma lett, de egy új kutatás szerint ez valami egészen másról szól...

Vannak, akik szinte sportból gyűjtögetik a Facebook-ismerősöket, és kimondottan elégedetten mustrálják, ha egyre növekedik ez a szám. Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy a sok Facebook-barát egyenesen arányos a népszerűséggel, de egy friss kutatás szerint itt egészen másról van szó.

A Heliyonban megjelent tanulmány azt mondja, általában a materialista emberek ragaszkodnak hozzá, hogy gyűjtögessék a virtuális barátokat. A kutatás szerint a materialista személyek gyakrabban használják a Facebookot, és gyakran a barátokat is tárgyiasítják, anyagi értékként kezelik. Ráadásul a profilokhoz és információkhoz úgy jutnak hozzá, hogy nem is kell fizetni értük (ami nagyon fontos a materialista személyeknek), szóval hobbiból, teljesen ingyen gyűjtögethetik az ismerősöket.

A materialista emberek számára egy másik fontos funkció, hogy a Facebookon keresztül jobban elhelyezhetik magukat egy gazdasági hierarchiában, és könnyebben monitorozhatják, hogyan áll saját anyagi helyzetük másokhoz képest.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top