Életmód

Melania Trump ünnepélyesen átvette az elnöki karácsonyfát

Hétfőn megérkezett Washingtonba a Fehér Ház hivatalos karácsonyfája.

A hagyományoknak megfelelően a first lady fogadta a fenyőfát a Fehér Ház északi bejáratánál. Melania Trump és fia, Barron együtt nézte meg a fát, amit aztán a Fehér Ház Kék szobájába vittek. Az ünnepi fenyőfa fogadása mindig rövid ceremóniával jár: a fenyőt óriási piros masnikkal és fenyőkoszorúkkal feldíszített lovas kocsi viszi az elnöki hivatal bejáratához, ahol a first lady fogadja a menetet, és szimbolikusan jóváhagyja a fenyő beszállítását.

Melania és Barron Trump, valamint a fa (fotó: AFP / Brendan Smialowski)

Melania és Barron Trump, valamint a fa (fotó: AFP / Brendan Smialowski)

Az idén a karácsonyfa egy csaknem hat méter magas balzsamfenyő, Wisconsinból érkezett. Jim és Diane Chapman kertészetéből származik, a házaspár az Országos Karácsonyfa Szövetség vetélkedésén nyerte el a megtiszteltetést, hogy a Fehér Házban az ő kertészetükben nevelt fenyőt díszítsék fel.

Donald Trump már a tavalyi választási kampányban megígérte, hogy idén a karácsonyt karácsonynak és nem ünnepnek nevezik majd, és ismét a hagyományos boldog karácsonyt jókívánság hangzik el a boldog ünnepet helyett. Az elnök meggyőződése szerint ugyanis a karácsony kifejezés kiiktatásával megfosztják az ünnepet a keresztény tartalmától. A Trump család az idei karácsonyi ünnepeket is várhatóan a floridai Palm Beachben lévő Mar-a-Lagóban tölti majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top