Életmód

Végre ingyen kapnak védőoltást a tanárok influenza ellen

Ingyenes védőoltást kaphatnak influenza ellen a pedagógusok, akik más rizikócsoportok mellett az idei évtől juthatnak hozzá a térítésmentes vakcinához.

Más rizikócsoportok mellett az idei évtől ingyenesen kaphatnak influenza elleni védőoltást a pedagógusok is, számukra összesen 1,3 millió adag ingyenes vakcina áll rendelkezésre.

Javasolják az ingyenes védőoltás beadatását az egészségügyben dolgozók számára, a 60 év felettieknek, a súlyos szövődmények elkerülése miatt bizonyos krónikus betegségekben szenvedőknek, valamint az állatgondozással, -tenyésztéssel, -szállítással foglalkozóknak – közölte Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos.

A gyógyszertárakban megvásárolható védőoltást azoknak is érdemes beadatniuk a háziorvosukkal, akik nem tartoznak a rizikócsoportokba. Az influenza magas lázzal, rossz közérzettel, ízületi fájdalommal és súlyos szövődményekkel járhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top