Életmód

Hétvégi időjárás: a hideg marad, de kevesebbet fog esni

Szombat reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, de aztán kicsit derűsebbre fordul az idő.

A Skandináv- és az Appennini-félsziget fölött ciklon örvénylik, emiatt arrafelé, valamint a hozzájuk tartozó frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az északi területeken havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi felén többnyire -2 és +9 fok között alakul, ennél enyhébb az idő délebbre, ahol a kora délutáni órákra 10 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd egyre szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek.

Keira Knightley és Carey Mulligan a Ne engedj el! című filmben (forrás: Budapest Film)

Keira Knightley és Carey Mulligan a Ne engedj el! című filmben. Itt is hideg van (forrás: Budapest Film)

Magyarországon reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható eső, szitálás. Szombaton északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon estig borult marad az ég. Északnyugat kivételével eleinte többfelé, majd északnyugat felől egyre kevesebb helyen alakul ki eső, legkésőbb a Tiszántúlon szűnik meg a csapadék. Estefelé északnyugat felől ismét több felhő érkezik, de csapadék abból nem valószínű. Az északnyugati, északi szél pénteken csak a Dunántúlon, szombaton másutt is megélénkül, az Észak-Dunántúlon szombaton helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 10 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top