Életmód

Több budai lakás maradhat gáz nélkül egész télre

Tavaszig gáz nélkül maradhat két budapesti társasház, mert a szomszédos építkezésen leomlott egy támfal, és tönkretette a gázvezetékeket.

Leomlott egy támfal egy budapesti építkezésnél, és megrongálta a szomszédos társasházakhoz futó gázvezetéket. A gázt elzárták, a vezetéket a támfal stabilizálásáig nem tudják megjavítani a szolgáltató szakemberei, így könnyen lehet, hogy akár 3 hónapon keresztül nem lesz gáz a két társasházban.

MTI Fotó: Donka Ferenc

Kisdi Máté, a fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az Inforádiónak elmondta, hogy a XII. kerületi épületekben, 16 lakásban nincs gáz, egyelőre mintegy 20 gyermek és 6-8 idős ember maradt meleg víz és fűtés nélkül. Viszont áram van, így alternatív fűtésre is van lehetőség.

Mivel a támfal, amiben a gázcső elhelyezkedik, továbbra sem stabil, a gázművek szakemberei nem tudták pontosan megmondani, mikor állítható helyre a szolgáltatás. Lehet, hogy erre három hónapot is várniuk kell a lakóknak, akik az önkormányzat segítségében reménykednek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top