Életmód

Amikor a stressznek már fizikai tünetei is vannak

Hét tüntetet sorolunk fel, a stresszből fakadó vitaminhiány állhat mögöttük.

Szakértők szerint hét olyan fizikai tünet is van, amiről talán nem gondolnánk, de a stresszhez vezethető vissza. Az elsődleges ok, hogy a stresszes időszakok sok energiánkat és tartalékunkat felemésztik, ez pedig ásványianyag- és vitaminhiányhoz vezethet, közvetlenül tehát ez okozza a fizikai tüneteket.

A hét jel, amire figyelnünk kell a következő: cserepes ajkak (a B6-vitamin hiánya miatt), fogcsikorgatás (a B5-vitamin hiánya miatt), fehér foltok a körmön (a cinkhiány miatt), székrekedés és hasmenés (a magnéziumhiány miatt), vérző fogíny (a C-vitamin hiánya miatt), kiütések a végtagokon (E-vitamin hiánya miatt) és torok-, illetve mellkasi fertőzések (az A-vitamin hiánya miatt).

A stressz egészségkárosító hatásairól már rengeteget hallhattunk, de még mindig nem figyelünk rá eléggé, hogy ne hajszoljuk túl magunkat. Az ünnepi időszak kimondottan veszélyes lehet, ezért próbáljunk tudatosan ügyelni arra, hogy csökkentsük a stresszt, ha tehetjük, pihenjünk, relaxáljunk, és figyeljünk oda a megfelelő minőségű és mennyiségű alvásra is!

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top