Életmód

Állítják: maradandó sérülést okoztak a rendőrök igazoltatáskor

Földre rántották, a hátába térdeltek, majd megbilincselték egy igazoltatás után azt az egyetemista fiút, akit azért állították meg tavaly nyáron Budapesten, mert a rendőrök szerint mobilozott vezetés közben. A fiú azt állítja, hogy a rendőrök igazoltatás közben komoly zúzódásokat okoztak neki.

Viktor a RTL Híradónak számolt be a tavaly nyári esetről, amikor egy szombat este parkolás után igazoltatni akarta őt két rendőr. Azt mondták neki, hogy látták, ahogy telefonált vezetés közben, ő viszont ezt tagadta. 

Tízezer forintos helyszíni bírságot szabtak ki rá, de mivel nem ismerte el a szabálysértési eljárást, és pénz sem volt nála, csekket kért. Azt állítja, hogy nem adtak csekket, és fenyegető hangnemben közölték vele, hogy amennyiben nem tudja most kifizetni a tízezer forintot, beviszik a kapitányságra. 

A fiút állítólag egy irodaházban a földre rántották, miután megpróbált telefonálni, majd brutális módon megbilincselték és a hátába beletérdeltek. A fiút bevitték a kapitányságra, onnan a szülei hozták ki. Viktor szerint a mentőket is ki kellett hívni a rendőrségre, ugyanis a bilincseléstől zúzódásai lettek. Azt mondja, a kezével azóta is bajok vannak. 

A BRFK a Híradó megkeresésére azt írta, hogy a rendőrök azért alkalmaztak kényszerítő eszközt, mert intézkedésüknek Viktor nem engedelmeskedett, és nem azért, mert az egyetemista telefonált. A fiú ügyvédje szerint azonban ez nem igaz, Viktor együttműködött a rendőrséggel és átadta az iratait is, a fiú ellen már megszüntették a szabálysértési eljárást. Az ügyészség először nyomozást rendelt el az ügyben, amit aztán megszüntetett. A fiú és ügyvédje az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top