Életmód

Hétvégi időjárás: lehűlés jön, és hózáporok

Hétvégén hidegfront érkezik a térségbe, pár fokos lehűlés várható, de vasárnap és hétfőn akár hózáporok is jöhetnek.

Szombatra virradóra északnyugat felől hidegfront éri el az országot, amely mögött több hullámban is hideg, váltakozó nedvességtartalmú légtömegek áramlanak térségünkbe, így néhány fokos lehűlés várható vasárnap és hétfőn – írja az Időkép.

A meteorológusok szerint a hétvégén hózáporok is kialakulhatnak, már pénteken éjjel az Északi-középhegység magasabb csúcsain eshet havas eső. Szombaton napközben kisüt még a nap, többfelé azonban megélénkül az északnyugati szél. Még nem lesz hideg, délutánra 6-10 fokig melegszik a levegő. 

A néhol gyengén fagyos reggel után vasárnap 5 és 9 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A kissé szeles időben a gyakran megnövekvő felhőzetből szórványosan eső, zápor, főként a magasabban fekvő tájakon hózápor is kialakulhat. Hétfő hajnalban már többfelé fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben gyakran lesz erős a szél, a záporok mellett egyre inkább hózáporok alakulhatnak ki, és délutánra csupán 4-9 fokig melegszik a levegő.

Címlap: MTI Fotó/Varga György

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top