Életmód

A mosdó kövén lehet csak tisztába tenni a fogyatékkal élőket a híres áruházban

A könnyfakasztó karácsonyi reklámjairól híres áruházláncnál komoly hiányossággal találják szembe magukat a fogyatékkal élők és hozzátartozóik.

Egy fogyatékkal élő kislányt a vécé mellett, a mosdó kövére fektetve pelenkáznak azon a sokkoló fotón, melyet egy Laura Moore nevű nő készített az angliai Horshamben található John Lewis áruházban. A nő maga is egy fogyatékkal élő gyermek édesanyja, és a fotót azért tette közzé a közösségi médiában, hogy felhívja a figyelmet arra: a könnyfakasztó karácsonyi reklámjairól ismert áruházlánc nem biztosít lehetőséget arra, hogy a fogyatékkal élőket méltó körülmények között lehessen tisztába tenni.

 

Fotó: Laura Moore

Moore a Changing Places kampányban is részt vesz, mely annak érdekében indult, hogy az áruházak, vállalkozások alakítsanak ki megfelelően felszerelt helyiségeket, ahol a fogyatékkal élő emberek ilyen típusú szükségletei intézhetők.

Egy másik anya, Nicole McClean egy 5 éves, fogyatékkal élő kislányt nevel, és ő is gyakran szembesül azzal a problémával, hogy a gyermekét legfeljebb a mosdó padlójára fektetve tudja tisztába tenni. Az asszony petíciót indított azért, hogy változtasson ezen a megalázó helyzeten.

A John Lewis áruház szörnyes karácsonyi reklámjára utalva megjegyezte: „A valódi szörny nem az ágy alatt lakik a John Lewisnál, hanem 77 ezer van belőlük a mosdóik padlóján, és elvárják, hogy a fogyatékkal élő gyerekek melléjük feküdjenek, ha a szükségleteiket kell intézniük.”

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top