Életmód

Megkeseríti a makóiak életét a belvárosi galambinvázió

Annyi galamb van Makó belvárosában, hogy a város most tartós megoldást szeretne a problémára, mert az eddigi módszerek eredménytelenek voltak.

Ellepték a galambok Makó belvárosát. A helyiek a rengeteg ürülékre panaszkodtak, amely fertőzést terjeszt. Az intézmények próbáltak védekezni a madarak ellen, de hiába. Ekkor lépett a makói önkormányzat, ahol a galambok befogására, majd tartós távol tartására készülnek – számolt be a Tények.

A galambok csapatostul telepszenek meg az épületeken, és néhol hihetetlen mennyiségű piszkot hagynak maguk után. A Hagymaház felújítása rövidesen befejeződik, de már látszik, hogy ahonnan lebontották az állványokat, máris ürülék lepte el a fehérre mázolt falakat.

A városüzemeltetésnél sokan panaszkodtak a galambok miatt, mert hiába szereltek fel galambriasztókat, nem történt javulás. Ezután döntött az önkormányzat a befogásról és a tartós távol tartásról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top