Életmód

Nem lepődtünk meg: idén is pofátlanul drága a karácsonyi vásár

Inkább a külföldi turisták pénztárcájához szabták a budapesti Vörösmarty téren megnyitott, hagyományos karácsonyi vásár árait.

Meg­nyílt a bu­da­pesti ka­rá­cso­nyi vásár a Vörösmarty téren, ahol évről évre egyre drá­gább ételt-italt vá­sá­rolni. Emi­att is szinte csak a kül­fö­diek eszik itt a kür­tős­ka­lá­csot vagy a lán­gost. A Ripost munkatársa ellátogatott a térre, és meglepődött az árakon.

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren (MTI Fotó: Mónus Márton)

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren (MTI Fotó: Mónus Márton)

Azt találta, hogy a legolcsóbb, sima lángos is 800 forintba kerül, de a mindenféle feltétekkel ellátott verzió 2500-ba. Egy szál sült kolbász kenyérrel 1900 forint, a libacomb 2800. A legolcsóbb kürtőskalács 1300 forint, itt ráadásul előfordult, hogy ugyanannak a standnak különböző pontjain más-más árat kértek el ugyanazért az édességért, ami törvénytelen, bár ezt a Ripost cikke nem állapítja meg.

Szerkesztőségünk véleménye a Vörösmarty téri karácsonyi vásárról: fárasztó, drága, büdös, rosszkedvű rendezvény. Ha egy mód van rá, ne látogassatok ki, de ha mégis, jól gondoljátok meg, érdemes-e vásárolni bármit is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top