Életmód

Ruhája miatt zavarták haza az iskolából a tinilányt

Ha meglátod az öltözékét, te sem fogod érteni, hogy mi baja volt vele az iskola dolgozójának...

Egy Emily nevű brit diáklány az alábbi képen látható szettben ment iskolába a minap. Az intézmény egyik dolgozója, egy 50 év körüli férfi azonban hazazavarta, mondván, hogy az öltözéke nem felel meg az iskolai szabályzatnak.

Fotó: EmilyofArdalan/metro.co.uk

„Ez kegyetlenség. YouTube-videókat készítek, hogy emeljék a tanulmányi követelményeket. A diákparlamentben azért küzdök, hogy emeljék az iskolai szabványokat. Feministaként a társadalmi normák javításáért harcolok. És most itthon vagyok, mert eltiltottak attól, hogy tanuljak” – írta az egyébként kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkező Emily, aki hozzátette azt is, hogy másokat is hazaküldtek az iskolából a ruhájuk miatt, többek között egy olyan lányt, aki az Oxfordi Egyetemre készül.

„Keményen igyekeztem megvédeni az iskolámat és benne az embereket, de ma rájöttem, hogy semmit sem jelentek nekik”  vonta le a keserű következtetést Emily.

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top