Életmód

Úgy berúgott, hogy rossz házba akart bemenni a veszprémi fiatal

A 19 éves férfi ittasan tartott hazafelé, de nem jutott be, mert elnézte a címet. Miután nem sikerült bemennie, tört-zúzott a házban.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 19 éves férfival szemben, aki októberben egy veszprémi társasház bejárati ajtaját rugdalta, és közelben parkoló gépkocsikat rongált meg, miután hajnalban, ittasan hazafelé tartott, és a saját címét eltévesztve nem jutott be a lakóhelyének hitt házba – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint az elkövető kulcsa nem nyitotta a bejárati ajtót, ezért talppal, nagy erővel többször megrúgta. A zajra az egyik lakó felébredt, és figyelmeztette, hogy hagyja abba. A férfi azonban visszakiabált, hogy engedjék be, mert ő ott lakik, és a nevét, valamint a lakásának számát is megmondta az asszonynak. A lakó erre közölte, hogy lehetetlen, amit mond, mivel a kérdéses lakásban ő él, illetve a férfi által hivatkozott nevű lakója nincs a háznak.

A vádlott azonban nem adta fel, felkapott egy beton virágtartót, és azzal a bejárati ajtó felé indult. Az asszony ezt látva felszólította, hogy tegye le a tartót, mire a férfi azt ledobta, majd felcsöngetett a lakásba, ahol a kaputelefont már a nő fia vette fel, aki próbálta megértetni az elkövetővel, hogy a lakásban ők élnek, és biztos benne, hogy olyan nevű személy, mint a vádlott nem lakik a házban.

A férfi ekkor távozott, de előtte még néhányszor belerúgott a bejárati ajtóba, majd egy  közelben parkoló személyautó hátsó lámpáját rúgta ki, egy másik gépkocsi visszapillantó tükrét pedig letörte, illetve más parkoló autókba is belerúgott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top