Életmód

Korlátozza a csomagfeladást a Magyar Posta

A napi limit bevezetése a szerződéssel nem rendelkező cégeket érinti, magánszemélyeket nem. Mégis meglepő azok után, hogy a posta nemrégiben közölte, felkészültek a megnövekedett karácsonyi forgalomra.

November 15-től visszavonásig a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be: az intézkedés kizárólag a nem szerződéses ügyfeleket érinti, ők naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel –  közölte a Magyar Posta.

Az indoklás szerint erre azért van szükség, hogy a posta „az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek”.

Miután sokan félreértették az intézkedést, és attól tartottak, hogy nem tudják majd egyszerre feladni a karácsonyi ajándékokat, a posta újabb közleményt adott ki.

Ebben azt hangsúlyozzák, hogy a korlátozás a magánszemélyeket nem érinti, a változás nem befolyásolja az egyetemes postai szolgáltatást. Azaz ha valaki a családjának akar feladni küldeményt, akár többet is, azt továbbra is változatlan feltételek mellett, a megszokott módon tudja megtenni.

Mint írják, a rendelkezés a vállalkozásoknak csupán egy szűk körét érinti, azokat, amelyek sok csomagot adnak fel, de nem szerződnek egyetlen futárszolgálattal sem, vagy a jelenlegi szállító partnerük nem vállalja a többletküldeményük elvitelét. Egyetemes postacsomagként továbbra is feladhatnak 5-nél többet naponta ezek a cégek, ugyanakkor az egyetemes postai csomag kézbesítési ideje 2-3 nap.

Mindezek ellenére a napi limit bevezetése meglepő lépés az után, hogy a posta pár hete még azt állította, felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top