Életmód

Egyirányú lesz egy budapesti főút

Vasárnaptól közlekedési káosz várható Kelenföldön, ahol az 1-es villamos meghosszabbítása miatt lesz forgalomkorlátozás, és változik a közösségi közlekedés rendje is.

Az 1-es villamos meghosszabbításához szükséges építkezés első nagy ütemében november 12-től, vasárnaptól

a Fehérvári út irányába egyirányúsítják az Etele út forgalmát

a Bártfai utca és a Fehérvári út közötti szakaszon.

A BKK közlése szerint az Etele tér és a Bártfai utca között néhány hónapig még kétszer egy sávon haladhat a forgalom. Ugyanakkor az Etele út teljes hosszában tilos lesz megállni. Az Etele utat a Hadak útja felől érkezve a Gyergyótölgyes utca–Somogyi út útvonalon lehet elérni, a Hadak útját az Etele útnál lezárják.

További korlátozások:

  • Az Etele út és a Tétényi út csomópontjában, valamint az Etele út és a Fehérvári út csomópontjában nem lehet az Etele útra kanyarodni.
  • Lezárják a Hengermalom út és a Fehérvári út csomópontjánál lévő szervizutat.
  • A Fehérvári út és a Hengermalom út csomópontjában a Fehérvári útról történő balra kanyarodási lehetőség mindkét irányba megszűnik, azaz a városközpont felől érkezve nem lehet a Hengermalom útra, a városhatár felől érkezőknek pedig az Etele útra kanyarodniuk.

Közösségi közlekedési változások:

  • módosul a Kelenföld vasútállomás M felé tartó 58-as busz,
  • 103-as busz,
  • 907-es busz útvonala,
  • a 114-es busz mindkét irányba terelt útvonalon viszi majd az utasokat.

A terelt útvonalon közlekedő buszok kimaradó megállói csak átszállással érhetők el, ilyenkor nem kell új jegyet érvényesíteni. Vonaljegy, gyűjtőjegy, valamint egyszeres átszállójegy használata esetén azonban a már kezelt jegyet annak számkocka nélküli végén ismét kezelni kell.

Részletes információk a BKK honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top