nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Ferenc pápa száműzi a cigarettát a Vatikánból

Ferenc pápa száműzi a cigarettát a Vatikánból

„A Szentatya úgy döntött, hogy 2018-tól a Vatikán megszünteti a cigarettaárusítást az alkalmazottaknak” – áll a csütörtöki vatikáni közleményben. Ferenc pápa rendelkezésének prózai oka az egészséges életmódra való ösztönzés.
NLCafé
f Ajánlom

Ferenc pápa szerint nem lehet semmilyen módon hozzájárulni egy olyan tevékenység gyakorlásához, amely nyilvánvalóan káros az ember egészségére. A dohányzás pedig hivatalos adatok szerint is évente több mint hétmillió ember halálát okozza.

A vatikáni közlemény szerint bár a Szentszéknek fontos bevételi forrása a Vatikán területén az alkalmazottak számára alacsony áron árult cigi, nincs akkora profit, ami legitimálni tudná, hogy ezzel az egyházi központ életeket sodor veszélybe. 

A pápa, akinek csak fél tüdeje van, természetesen nem dohányzik maga sem. A Vatikán lakóit azonban nem fosztja meg az összes bűnös élvezettől, továbbra is lehet nekik vámmentesen alkoholt vásárolni.

A Vatikánban az egykori vasútállomás területén megnyílt, a jelenleg dizájner boltok társaságában működő  vámmentes luxusboltban lehetett eddig dohánytermékeket és alkoholt is vásárolni. Csak azok tudtak az élvezeti cikkekhez itt hozzájutni, akiknek volt a városállamba útlevelük.

Címlap: Massimo Valicchia / NurPhoto 

Most tesztelheted, mennyit tudsz a klimaxról A klimax fontos változásokkal jár, amiről érdemes beszélni. Te mennyit tudsz róla?

Kitöltöm a tesztet

Megosztás Facebookon