Életmód

Kiakadtak a metróban kiállított menstruációs rajzokon a közlekedők

A tabudöntögető alkotások nem nyerték el mindenki tetszését.

Egy svéd művész, Liv Strömquist mestruációval kapcsolatos tollrajzait állították ki a stocholmi metró állomásain. A fekete-fehér és persze piros színekből álló alkotások heves vitát indítottak el, ugyanis sokan megkérdőjelezik, hogy ezt a témát meg kell-e jeleníteni nyilvános környezetben.

Forrás: Twitter

Akadnak, akik szerint Liv Strömquist alkotásai lényeges témát feszegetnek, csak épp nem a megfelelő helyen. Volt, aki amiatt kritizálta a metróba kihelyezett képeket, mert azokat kisgyerekek is láthatják, és nekik még nem egyszerű elmagyarázni, hogy mi az a piros folt a nénik lába között.

„Nem elég elviselni minden hónapban. Most még emlékeztetnek is rá, minden alkalommal, ha felszállsz a metróra” – jegyezte meg valaki a Twitteren.

Forrás: Twitter

Vannak persze olyanok is, akik dicsérik a művész bátorságát, szerintük 2017-ben igenis ott a helyük a menstruációval kapcsolatos tabukat döntögető alkotásoknak az emberek szeme előtt.

A művész nem akarta kommentálni az alkotásaival kapcsolatos vitát, szerinte ugyanis nem az ő dolga, hogy megítélje a saját művészetét.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top