Életmód

Nem hétköznapi éttermet nyitottak Párizsban

A francia főváros lakói mostantól egészen rendhagyó körülmények között vacsorázhatnak, feltéve, ha fűlik hozzá a foguk. Viszont legalább nem kell nagyon kiöltözni a látogatáshoz.

Az önmagát Párizs első meztelen éttermeként hirdető O’naturel vendégeinek ugyanis belépés előtt le kell adniuk az összes ruhájukat a ruhatárban, mielőtt nekilátnának a falatozásnak.

Az étteremben 40-en fogyaszthatnak egyszerre, a vacsoramenü ára pedig 35 dollár, vagyis valamivel kevesebb mint tízezer forint.

Az O’naturel azután nyitotta meg a kapuit a nyilvánosság előtt, hogy csütörtökön afféle premier előtti próbaüzemet tartottak, stílusosan a Párizsi Naturista Szövetség tagjainak részvételével.

„A naturisták már a kezdetektől támogatták az elképzeléseinket, ezért az első estét nekik ajánlottuk” – nyilatkozta a Le Parisiennek Mike és Stephanie Saada, az étterem üzletvezetői, akik hozzátették, hogy a ruhátlanságot előnyben részesítő vendégeik el voltak ragadtatva az élménytől.

Vacsora (igazán) francia módra (Fotó: O’naturel/Facebook)

A Párizs elegáns 12. kerületében található étterem ellen a környék lakói egyáltalán nem tiltakoztak, sőt, érdeklődéssel figyelték a nyitást megelőző munkálatokat.

„Sem engem, sem a szomszédaimat nem zavarja az étterem” – nyilatkozta egy Mehdi nevű férfi a lap riporterének. „Az utcáról amúgy sem látni semmit. Tudjuk, mi történik bent, de ez nem egy masszázsszalon.”

Az első jelek szerint tehát ígéretesen indult az O’naturel karrierje, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Franciaországban több mint 2,6 millió ember hódol rendszeresen a nudizásnak.
Párizsban emellett van olyan uszoda is, ahol hetente háromszor lehet ruha nélkül úszni, az országban pedig körülbelül 460 nudista kemping és strand várja az FKK-életmód rajongóit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top