Életmód

„Tűzoltókkal ismerkednék” – egyenruhás társkeresőn esnek szerelembe a magyarok

Izzadt testű tűzoltók és feszes uniformisba bújt ápolónők ismerkedhetnek a magyar társkereső oldalon – persze, ha jobban utánanézünk kiderül, hogy nem is olyan egyszerű egyenruhás párt találni.

Az egyenruhafétis létezéséről valószínűleg még akkor is tudunk, ha igazán nem tudatosítottuk magunkban a helyét a szexfétisek között: a férfiak esetében többnyire a hipermaszkulin, erőt sugárzó szakmákhoz kötődő uniformisok váltanak ki szexuális izgalmat a nőkből, mint a tűzoltó vagy a rendőr, míg a nőknél épp ellenkezőleg, a védtelen iskoláslányok és a gondoskodó ápolónők számítanak dögösnek. Olyan kevéssé bizarr, hogy még megütközni sem tudunk rajta.

Az egyenruha mindenkin szexi!

Az már sokkal izgalmasabb, hogy a magyar neten is van társkereső oldal kimondottan egyenruhás (szex?)partnerre vágyóknak, ahol az ígéret szerint simán megtalálhatjuk „az egyenruhás párt, akire mindig is vágytunk”. Nem mintha az olyan könnyű lenne!

A már nevében sem köntörfalazó Egyenruhások.hu főoldala nem túl bőbeszédű, nem is akarja túlpromózni az egyenruhás szerelmet – aki látott már kormos testű férfit tüzet oltani, annak minek magyarázni, nem igaz? Az kicsit félrevezető lehet, hogy az oldal borítóképei, illetve a szövegek megfogalmazása elsősorban egyenruhás FÉRFIAKAT emleget: csak háttal álló katonát, illetve tűzoltót és egy emberéletek súlyától gondterhelt arccal távolba tekintő mentőst látunk a fotók között, plusz a főoldali szöveg is az egyenruhás pasikat emeli ki a nem hivalkodó, de határozott „Egy egyenruhás férfi magabiztosságot sugároz, és biztonságérzetet ad minden nő számára!” mondattal.

De ha regisztrálunk (mert regisztráltunk), rá kell jönnünk, hogy egyenruhás szerelmet találni nem egyszerű feladat, mert mondjuk eleve nehéz egyenruhás emberbe botlani a honlapon. Persze ha jobban szétnézünk, rögtön látszik, amit már eddig is sejthettünk, azaz hogy egyenruhában nem könnyű az élet, ugyanis a weblap alján elrejtett kisbetűs rész sietve tisztázza, hogy nem minden egyenruhában dolgozó vállalhatja fel szexi identitását:

„Magyarországon egyes rendvédelmi szervezetek tiltják munkatársaiknak, hogy egyenruhájukban készült fotókon szerepeljenek az interneten, illetve azt is, hogy közzétegyék az adott szervezethez tartozásuk tényét. Felhasználóink felelőssége, hogy tájékozódjanak munkáltatójuknál arról, hogy szerepelhetnek e oldalunkon úgy, hogy nyíltan megjelölik munkahelyüket. Az egyenruhasok.hu nem vállal felelősséget, ha felhasználói megsértik a munkáltatójuk által előírt irányelveket az interneten való szereplésük kapcsán! Oldalunk a könnyed ismerkedést, tartós párkapcsolat kialakítását szolgálja.”

Kicsit az is furcsa, hogy a regisztrációnál egyáltalán nem kell bizonyítanom, hogy egyenruhában dolgozó személy vagyok, és azt sem, hogy egyébként odáig vagyok az egyenruhásokért. Így viszonylag sok csalódást okoz a tény, hogy az Egyenruhások.hu  valójában egy teljesen sima, bántóan egyenruhátlan társkeresőként működik.

Az elképzelés persze, hogy szigorú tekintetű orvosok és ápolónők vagy esetleg katonai uniformisban feszítő lányok találkoznak egy feszengős hangulatú fröccsre a Gozsdu udvarban, elég jól hangzik, de sajnos az oldal messze nem válaszolja meg az összes kérdésünket. Akkor most egyenruhában kell randizni..? Mi történik a kapcsolatban, ha az egyik felet kirúgják, és szögre kell akasztania az egyenruhát? Minden egyenruha szexinek számít, mondjuk a delfinidomár-uniformis is?

Egyenruhások, írjatok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top