Életmód

Hihetetlen helyen készül a téli olimpiára Miklós Edit – fotók

Autóknak készült szélcsatornában tesztelték Miklós Edit síző légellenállását, ami Nyugat-Európában bevett gyakorlatnak számít, Magyarországon azonban most először történt ilyen.

Különleges helyen kellett sílécekre állnia Miklós Edit alpesi sízőnek, aki most nem egy havas hegyoldalon csatolta fel a léceket, hanem az Audi Hungaria Zrt. szélcsatornájában. A cél az volt, hogy Edit megtalálja azt a testtartást, amellyel könnyebben tud nagyobb sebességet elérni. A 2014-es szocsi olimpián lesiklásban hetedik helyezett versenyző úgy fogalmazott, hogy a tapasztalatot mindenképpen fel tudja használni.

Miklós Edit alpesi síző légellenállását tesztelik Győrben – MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Magyarországon először végzett művelet során óránként 120 kilométeres szélsebességet értek el, a sílécek egy csapágyon mozgó alapra voltak ráerősítve.

Miklós Edit alpesi síző a szélcsatornában – MTI Fotó: Krizsán Csaba

Mikós Edit bevallása szerint már felépült legutóbbi sérüléséből, nincsenek fájdalmai, azon dolgozik, hogy a februári, phjongcshangi téli olimpiára visszahozza legjobb formáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top