Életmód

Muszlimként élt egy hétig egy brit nő, sokkolta, amit az emberektől kapott

Egy dokumentumfilm kedvéért vállalta egy brit nő, hogy egy hétig muszlimként él.

A május 22-i terrortámadás után egy Katie Freeman nevű fehér, brit nő vállalta, hogy egy hétig muszlim nőnek öltözve és maszkírozva éli az életét Manchesterben, egy kísérlet, illetve az arról készülő dokumentumfilm kedvéért.

A felvételek tanúsága szerint a nőre valósággal zúdult a gyűlölet. Megbámulták, úton-útfélen beszóltak neki: akadt, aki „csak” annyit, hogy „ki****ott muszlim”, de megkapta többek között az „ezt is fel fogod robbantani?” kérdést is. 

Channel4

Katie-t valósággal sokkolta, hogyan bántak vele az emberek. Azt mondja, a muszlimként töltött hét rányitotta a szemét az iszlamofóbiára.

A dokumentumfilm a nézők körében igencsak felkavarta a kedélyeket. Akadtak, akik megdöbbentek a tartalmán, de bőven kapott kritikákat is. Egyesek például azt kifogásolták, hogy miért kellett barna bőrűre maszkírozni és műorrot adni a nőre. Mások tudatlannak nevezték a főszereplőt, magát a dokumentumfilmet pedig rasszistának, visszataszítónak titulálták.

Aki kíváncsi a dokumentumfimre, ide kattintva találja meg.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top