Életmód

Halott édesanyjuk kedvéért választották az egészségügyi pályát a négyes ikrek

Az ikrek mindössze kétévesek voltak, mikor 36 éves anyukájuk meghalt egy fertőzés következtében. Egyiküknek se volt kérdés, hogy felnőve milyen pályát választanak majd.

„Tény, ami tény, mikor kicsik voltak, rengeteget meséltem nekik az anyukájukról. Hogy mivel foglalkozott” – kezdte a Yahoo Newsnak adott interjúját a lányok büszke édesapja, Michael Murphy, majd hozzátette: „Sosem erőltettem, hogy a lányok is ugyanazt a pályát válasszák, mint édesanyjuk, aki ápolónő volt. Egyszerűen csak így történt.”

Michael felesége, Toni 2001-ben halt meg váratlanul egy fertőzésben. A férfi azóta egyedül neveli öt közös gyermeküket. Közülük nemcsak a négyes ikrek, de a legidősebb lány, a 31 éves Lyn Murphy is az egészségügyben találta meg a hivatását: röntgenorvosként dolgozik egy New Jersey-i kórházban.

Kép forrása: Murphy család

„Mielőtt meghalt, anya több mint 10 évig dolgozott ápolónőként. Az ő példáját szerettem volna követni” – ezt már az egyik iker, Casey mondja, aki hozzáteszi, rengeteg történetet hallott édesanyja hivatásáról, épp ezért már korán elhatározta, ha törik, ha szakad, belőle márpedig ápoló lesz. És nem csak Casey-vel volt ez így. Ikertestvérei közül még ketten választották az ápolónői hivatást.

Az ABC News amerikai hírcsatornának elárulták, egyáltalán nem versengenek egymással, még ha ez egy külső szemlélőnek hihetetlennek is tűnik. „Ugyanazokra az órákra, vizsgákra járunk, és persze figyelünk arra, hogy a másiknak milyenek a jegyei. De ez inkább extra motiváció, mintsem versengés.”

Michael azt mondja, semmihez sem hasonlítható élmény volt végignézni, ahogy lányai szép lassan szerelembe esnek anyjuk hivatásával. „A magam részéről biztos vagyok benne, hogy mindannyian büszkék Tonira, és azért választották az ő hivatását, hogy ezzel is tisztelegjenek az emléke előtt” – zárta mondandóját az apa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top