Életmód

Legyőzte a mellrákot egy 10 éves kislány

Ő a valaha volt legfiatalabb páciens, akinél a mellrák e ritka formáját diagnosztizálták.

Az amerikai Chrissy Turner mindössze nyolcéves volt, amikor a mellrák egy ritka formáját diagnosztizálták nála. Csak a harmadik felkeresett orvos ismerte fel nála a betegséget, az első kettő azt mondta, a kislány mellkasán nőtt csomó csupán fertőzés vagy nem-rákos daganat.

Egy hónappal később a kislány jobb mellét teljesen eltávolították. A műtétet követő vizsgálatok aztán kimutatták, hogy a rák nem terjedt tovább, így a kislánynak nem kellett sugárkezelésre mennie.

Daily Mail

A kislány szülei szintén megvívták a maguk harcát a rákkal. Édesanyja méhnyakrákkal, édesapja pedig Non-Hodgkin limfómával küzdött. A férfi rákja éppen akkor tért vissza, amikor Chrissyét sikerült megállítani.

Most, két évvel később mindhárman jól vannak, és úgy tűnik, mindhárman legyőzték a betegségüket. Édesanyja elmondása szerint Chrissyt a betegsége egyáltalán nem törte meg, sőt! Mindig is kedves és együtt érző személyiség volt, de a betegsége óta különösen odafigyel azokra, akik valamilyen fogyatékossággal élnek.

A műtét következményeként azonban Chrissynek a pubertás alatt csak az egyik melle fog elkezdeni fejlődni. A későbbiekben épp ezért rekonstrukciós műtétre lesz szüksége, hogy a jobb mellét helyreállítsák. A család már konzultált egy plasztikai sebésszel, aki pontosan elmondta a kislánynak, hogy mi fog majd történni néhány év múlva. 

dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top