Életmód

Itt az új kütyü, amely számolgatja helyetted a kalóriákat

Az új eszköz hatalmas könnyebbség lehet azoknak, akiknek diéta vagy betegség miatt állandóan számolgatniuk kell a kalóriákat.

Aki komolyan számolja a kalóriákat, tudja, hogy a napi kalóriabevitel kikalkulálása elég melós feladat… Mert ilyenkor még a legutolsó szőlőszem kalóriatartalmát is tudni kell, szóval viszonylag gyakran kell bogarászni csomagolásokat vagy internetes kalóriatáblázatokat. A Panasonic új eszköze viszont tényleg sci-fibe illő módon oldja meg a feladatot.

A CaloRieco névre keresztelt kütyüt az idei CEATEC tech show-n mutatta be a gyártó, mely szerint az új találmány bármilyen étel kalória- és tápanyag-tartalmát ki tudja kalkulálni, kivéve a leveseket vagy a nagyon sötét színű fogásokat. A dolog úgy működik, hogy becsúsztatjuk a tányérunkra pakolt ételt, a CaloRieco pedig 10-20 másodpercen belül kikalkulálja az adatokat, amelyeket aztán az eszközhöz tartozó LED-kijelzőn jelenít meg. A készülék ráadásul okostelefonnal is összeköthető, így könnyedén tárolhatjuk a diétánkhoz szükséges adatokat.

 

 

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top