Életmód

Állatkínzás: bedrogozott, daganatos és meglőtt kutyákat is találtak Kaposváron

Három napon át ellenőrizték a kaposvári közterület-fenntartók, milyen állapotban vannak a környékbeli házaknál tartott kutyák. Velük tartott a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke is. Van, ahol állatkínzás nyomait találták.

Kaposvár keleti részét járták be az ellenőrök házról házra járva. Arra voltak kíváncsiak, milyen állapotban vannak a kutyák. Volt olyan állat, amelyik szinte öntudatlanul, kábán feküdt a kertben, szólongatásra sem mozdult. Róla kiderült, környékbeli fiatalok szórakozásból rendszeresen bedrogozzák.

Állatkínzás nyomait találták az ellenőrök (fotó: Thinkstock)

Több olyan kutyával is találkoztak, amelyet kétméteres láncon tart gazdájuk. Egy másik állatnak szemmel látható, előrehaladott emlődaganata van, de eddig nem vitték orvoshoz. Egy Lili névre hallgató kutyát pedig légpuskával lőttek mellkason. Egy vénát találtak el, emiatt az állatnak teste minden pontján fájdalmai voltak. Rengeteg vért vesztett, de orvoshoz vitték, sikerült megmenteni.

Számos gazda sem oltási könyvet, sem az állatok chipezéséről szóló igazolást nem tudott bemutatni az ellenőröknek. (Sonline)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top