Életmód

Egy évig csak krumplit evett, leadta a testsúlya harmadát

Nem vicc! Tényleg csak krumplit evett egy évig, és a módszer bevált.

151,7 kilóról 98,5 kilóra fogyott le egy év alatt az ausztrál Andrew Taylor úgy, hogy ez idő alatt kizárólag krumplit evett.

Fogyása előtt a férfi igazi ételfüggő volt, tömte magába a mireliteket, a pizzát, a tortákat, fagylaltokat és persze a csokoládét. Egy nap aztán úgy döntött, véget vet függőségének, és onnantól kezdve kizárólag egyféle dolgot fogyaszt. A krumpli tűnt a legjobb választásnak.

„Mindenki tudja, hogy sok szénhidrát van benne, de elegendő fehérje és zsír is, emellett a burgonya rostokat, C-vitamint és vasat is tartalmaz” – magyarázta a férfi.

A férfi naponta 3-4 kiló krumplit evett meg. Elkészítette magának, de ha étterembe ment, akkor is azt rendelt.

A diéta alatt rendszeresen járt ellenőrzésre az orvosához, és a vizsgálatok azt mutatták, hogy egyre jobb és jobb egészségnek örvend. Jobb lett a vérképe, és a koleszterinszintje is csökkent. Kigyógyult a depresszióból, és egyre jobban aludt.

Az ennyire egyoldalú táplálkozást azonban hosszútávon semmiképp sem javasolják a szakemberek. Az extrém burgonyadiéta például 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához is vezethet. Nagy fogyása után ezért Taylor is elkezdett más típusú, egészséges élelmiszereket is fogyasztani.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top