Trend

Ez történik a testeddel, ha egy hétig nem hordasz melltartót

Az után, hogy évtizedekig hordta a gyűlölt ruhadarabot, egy ausztrál újságírónő kipróbálta, milyen egy hétig nélküle. Meglepő eredményre jutott!

Mielőtt elárulnám, mire jutott az egyhetes tesztidőszak végén a news.com.au újságírónője, Charlotte Willis, gyorsan elmondanám: a magam részéről ki nem állhatom a melltartót. Igen. Még a legszebb, legfinomabb anyagból készült, vagy épp csipkés darabokat is utálom, amikre egyébként annyira jó ránézni, és olyan kényelmesnek tűnnek a próbababákon. És ezzel azt hiszem el is árultam, mi a legnagyobb bajom a ruhadarabbal: hogy igazából kényelmetlen, mint a franc. Az.

Persze meglehet, hogy az elmúlt 20 évben egyszer sem sikerült jól kiválasztanom a méretet, de lássuk be, hogy valami, amit arra találtak ki, hogy megakadályozza bizonyos testrészeink szabad mozgását, sehogy sem lehet túl kényelmes. Az biztos, hogy egy hosszú nap után hazaérve, nekem rendszerint az az első dolgom, hogy lepattintom magamról a gyűlölt ruhadarabot, és jellemző, hogy hétvégén, amikor nem megyek sehova, csak otthon teszek-veszek, eszembe se jut felvenni.

Meggyőződésem, hogy a nők nagy része ugyanígy van ezzel. Csak azért vesszük fel újra és újra, a munkahelyre, egy buliba, az orvoshoz, de még a sarki kisboltba is, hogy véletlenül se kerülhessünk kellemetlen helyzetbe. Hogy nehogy megszóljanak minket, mert lengedezik, vagy látszik a mellbimbónk, vagy akármi. Charlotte Willis is ezért húzta magára a melltartót. Újra, meg újra, meg újra. Mígnem a közelmúltban úgy döntött, egy teljes hétre megválik tőle és lejegyzi a tapasztalatait. Íme:

A teszt egy minden szempontból átlagos héten volt: dolgoztam, metróztam, lifteztem, buliztam melltartó nélkül, és csak a hét első pár napján vettem észre furcsa pillantásokat.  A hét közepétől végre elkezdtem élvezni az újonnan jött szabadságot, és innentől kezdve a ruháim se okoztak többet csalódást.  Akármit húztam is magamra, a melleim jól mutattak benne.

Charlotte leírta azt is, a hét végére már teljesen magabiztos tudott lenni melltartó nélkül is, ennek ellenére mégsem tervezi, hogy felgyújtja az egész készletét. „Mostantól büszkén és boldogan tartok majd egy-egy nap szünetet, ha épp ahhoz van kedvem.”

És, hogy mit tesz a testünkkel egy hét melltartótlanság, mutatjuk pontokba szedve:

  • Egész nap érezheted azt a felszabadító érzést, ami akkor lesz rajtad úrrá, mikor végre leveszed a melltartót.
  • Jót teszel a testeddel, hiszen azt tudományos vizsgálatok is igazolják, hogy a melltartónak semmilyen pozitív hatása nincs a mellekre nézve.
  • A meglepetés ereje: hihetetlen önbizalmat tud adni, ha azt látod, hogy a kollégáid azon tanakodnak, vajon van-e rajtad melltartó, vagy sincs.
  • Javul a keringésed.
  • Rájössz, hogy a megereszkedett mell is lehet gyönyörű.

Olvass még többet a melltartóról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top