Életmód

8 dolog, amit csak azok érthetnek, akiket szokatlan névvel vertek meg a szüleik

Egyesek imádják, mások gyűlölik különleges vagy épp furcsa nevüket. Annyi biztos, hogy ezekkel a kellemetlenségekkel mindannyiuknak szembe kell nézniük...

Új emberek = Rémálom

Mások csak simán bemutatkoznak, neked meg egy egész sztorit elő kell adnod. Honnan van, mit jelent, jaj de érdekes… Bezzeg ezeket sosem kérdeznék meg egy Zsolttól vagy egy Katától.

Javítgatások

Ajándék? Nem, Ajándok. És még sorolhatnánk… Mivel a legtöbben nem ismerik ritka nevedet, valószínűleg először nem is tudják rendesen megjegyezni.

Becenév?

A kacifántos neved már megszoktad, de mégis jó lenne valami rövid becenév. Oké, de hogyan becézd a Modesztát, és mi legyen a Vonatból? Nem egyszerű…

Se bögre, se toll

Teljesen kiesel a népszerű névvel ellátott ajándékok köréből – a boltokban nincsen se toll, se bögre, se semmi más, amire azt a fura nevedet felírták volna.

Harc a tanárokkal

Minden egyes új tanárnak vagy az időnként beeső helyetteseknek el kell magyaráznod a nevedet. És aztán úgy néznek rád, mintha a te hibád lenne, hogy nem vagy te is Pistike.

Ítélkeznek

És itt jön be még egy kellemetlen dolog: az emberek azt hiszik, te akartál feltűnősködni az egyedi névvel… Az vajon megvan, hogy a nevünket a szüleink adják?

Kávézói kínok

Mostanában divatos lett, hogy a kávézókban megkérdik a nevedet, és ráfirkantják az elkészült kávéd poharára. Na, te azt kívánod, bárcsak egyszerűen elordítanák magukat, hogy: „Te, ott, kész a lattéd!”

Gúnyolódás, gúnyolódás

Abból pedig valahogy soha, de tényleg soha nem nőnek ki az emberek…

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top