Életmód

Így lesz hatékony a fogyás

Akik szeretnének néhány kilótól megszabadulni vagy karban tartani a testüket, számtalan edzés közül választatnak. A legtöbben ezt meg is teszik, kocogni, úszni vagy épp tornázni kezdenek – akár egyénileg, akár csoportban.

Az életmódváltás nem egyszerű folyamat. Sokan vannak, akiknél a kezdeti lelkesedés után minden visszaáll a régi kerékvágásba, az edzések először csúsznak, majd el is maradnak. A kilók száma pedig nem csökken, hiszen mozgás híján nincs, ami a fogyás felé vezesse a testet. Hogy miért olyan nehéz elkötelezni magunkat egy-egy mozgásforma mellett, és hogy miért nem könnyű valóban életmódot váltani, számtalan oka lehet. Az viszont biztos, hogy ebben a rohanó világban, ahol minden a megfelelésről szól, bizony nem egyszerű felvállalni a céljainkat.

Azt, hogy a fogyni vágyók számára mennyire fontos a csapatszellem, és hogy mennyire nagy szükségük vagy a nőknek az edzések során a támogatásra, csak kevesen ismerték fel. Azok a kezdeményezések viszont, ahol tényleg az embert látják a mozogni vágyókban, nagy sikerrel futnak – azok örömére, akik megtalálták a számításukat ezekben a közösségekben. Az egyik legsikeresebb életmódváltó csapat mögött a Curves áll.

Hogy miért?

  • Mert a Curves az egymást támogató, céljukért nap mint nap keményen dolgozó nők klubja.
  • A Curves-tréner minden edzésen segít és motivál céljaid elérésében.
  • Az edzés során minden fő izomcsoportot megmozgatsz és akár 500 kalóriát is elégethetsz, mindezt csak 30 perc alatt.
  • Mert a Curves bizonyítottan hatékony mozgásforma, amely magában foglalja az erősítő és kardioedzést, valamint a nyújtást.
  • Nyitvatartási időben bármikor elkezdheted napi edzésedet.

Az a nő, aki a Curves-klubba belép, a fitnesztermekben megszokott gépeket és dobogókat látja az edzőteremben. A gépeken viszont nincsenek súlyok, azok hidraulikus ellenállással működnek. Ez két okból is nagyszerű: egyrészt alkalmazkodik a használó erőnléti szintjéhez, így a kezdőknek sem kell a túlterheléstől tartaniuk, és kisebb a sportsérülés veszélye is, másrészt a gépek a kétirányú ellenállás révén mind a hajlító, mind a feszítő izmokat egy munkafázisban terhelik. A gépek kétszeresen hatékonyak, ezért a mindössze 30 perces edzés is teljesen átmozgat.
A Curvesnél a munkát személyi edzők irányítják, akik beállítják a kívánt pulzusszámot, és segítenek abban, hogy a gépeken a leghatékonyabban dolgozzunk. A három kör, amelyet a programban részt vevők alkalmanként végigcsinálnak, magában foglalja a bemelegítést, az edzést és a levezetést.

A Curves-klub a belépéskor regisztrálja a tagok céljait. Ez lehet az erőnlét fenntartása, fogyás vagy egészségmegőrzés egyaránt. A tagság alatt minden hónapban ellenőrzik, hogy a kívánt célt kilogrammban, centiben mennyire tudtuk elérni. Az edzésprogram azoknak a nőknek lett kifejlesztve, akiknek nincs sok idejük edzeni. Ha nem tudod, hogy mikor ér véget a munkaidőd, ha alkalmanként szabadul fel egy-egy órád, vagy ha csak ebédidőben tudsz magamra időt áldozni, akkor neked is a Curves a legjobb választás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top