Életmód

Edzés, csak nőknek!

A legfiatalabb korosztálytól a legidősebbekig minden nő jól érzi magát a Curves edzőtermeiben. A titok egyszerű: a program rugalmas és nagyszerű, az edzés hatékony, a csapat csodás.

Illés Lia 20 hónapja aktív tagja a Curves-klubnak. Lia szeretné, ha még többen megismerkednének a fantasztikus módszerrel:

Aki belép ide, egy pillanat alatt elfelejti, honnan érkezett. Maga mögött hagyja az utca nyugtalan nyüzsgését, zaját, az otthon gondjait, a munkahely feszültségeit. A színes, derűs miliő, a kedves fogadtatás, a társak vidámsága úgy hat, mint egy nyugtató fürdő. Aztán az edzés: a „birkózás” a hidraulikus gépekkel, a „Meg tudom csinálni” elszántsága, majd pedig annak jóleső nyugtázása, hogy ma is tettünk valamit magunkért. Mindez együtt szerintem a Curves-érzés.

Az ide járók – 11 éves kislánytól 84 éves matrónáig – egyöntetűen vallják: az amerikai franchise alapján világszerte elterjedt Curvesnek számtalan előnye van minden más edzésformával szemben. Az elfoglalt dolgozó nők, családanyák első helyen említik a rugalmasságot, hiszen reggeltől estig bármikor jöhetnek, s azon nyomban bekapcsolódhatnak az edzésbe.

A program nagy előnye, hogy maga a köredzés mindössze 30 perces. A körben elhelyezett gépek különböző testrészeket, izomcsoportokat mozgatnak meg, miközben az ember pulzusa emelkedni kezd. A gépek közötti dobogókon végzett gyakorlatok az elért pulzusszám megőrzését szolgálják. Időről időre ellenőrizhető, hogy az edzés alatt a szívverés a kornak megfelelő zsírégető tartományban van-e. Aki jól dolgozik, 30 perc alatt akár 500 kalóriát is eléget.

A Curvesnél márpedig csak jól lehet dolgozni. Az edzőlányok kedvesen, de határozottan utasítják azt, aki lazítani próbál, és változatos, dobogós gyakorlatokkal gondoskodnak a folyamatos lendületről. Nekik ezért különösen hálásak a nők a havonkénti mérésnél, amikor kiderül, hogy karcsúbb lett a derék, keskenyebb a csípő, laposabb a has.

A Curves-edzés lényege az egészségmegőrzés, erősítés mellett az alakformálás, a zsírpárnák fokozatos eltüntetése – na meg a vidámság és a jókedv! Az idilli gyerekkort idézően mókáznak meglett korú nők is, elvégre maguk közt vannak, férfiszemektől távol, a Curves jelmondatához híven: „Edzés, csak nőknek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top