Életmód

Rendet szeretnék tenni a futással a mindennapok káoszában!

Megráz, erőt ad, elakad a szavad: ezt teszi az emberrel az a dokumentumfilm, ami öt ember életén keresztül meséli el, hogyan és miért képes valaki 246 kilométert lefutni.

Szeptember 21-től látható a hazai mozikban az Ultra című kreatív dokumentumfilm, amely öt ultrafutó személyes történetét meséli el, végigkísérve őket a 246 kilométer hosszúságú, másfél napon át zajló Spartathlon megpróbáltatásain. A film egészen másképpen dolgozza fel a történéseket, mint, mondjuk, egy sportközvetítés: csak annyi információval szolgál a körülményekről, amennyi feltétlenül szükséges a megértéshez, nem rág szájba, ugyanakkor szívbe markolóan érzékelteti, mit él át, aki vállalkozik a táv teljesítésére Athéntól Spártáig, szinte résztvevővé téve a nézőt. Készülj zsebkendővel, mert érzelmi hullámvasútra fogsz ülni! A felvételek nagy része a 2015-ös Spartathlon alatt, valós időben készült, más részük pedig a szereplők mindennapi környezetében, így hamar kirajzolódnak a karakterek – hát persze, hogy egyre jobban fogsz izgulni értük! Nézz bele a videóba! 

Olvasd el ezt is!

10 ok, amiért meg kell nézned az Ultra című filmet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top