Életmód

Több kocsmában is hamis pénzzel fizetett, mégis nehezen bukott le

Rossz minőségű hamis pénzzel fizetett több megyében is egy kevermesi férfi, aki ellen több rendőrkapitányság is folytatott nyomozást.

Tízezer forintos bankjegyeket készített otthonában egy 20 éves kevermesi férfi, majd a rossz minőségű hamisítványokat Békés és Csongrád megyében használta fel. Hihetetlen, de a legtöbb helyen elfogadták a nyomtatott bankókat.

A rendőrség adatai szerint az alkalmi pénznyomtató a hamis bankjegyekkel főként vendéglátóhelyeken egyenlítette ki pár száz forintos számláit, míg egy gyulai kocsma pultosa ki nem szúrta a hamisítványt, és értesítette a rendőrséget.

A lebukás előtt a hamis tízezreseket két békéscsabai sörözőben és egy áruházban is elfogadták.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei azonosították és elfogták hamisítót, aki ellen már két Csongrád megyei rendőrkapitányság is folytatott büntetőeljárást, mert Szegeden, Makón és Klárafalván is hamis pénzzel fizetett.

Az ügyeket a rendőrség egyesítette, és a Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást 2017. szeptember 20-án lezárta. Az eljárás iratait a rendőrség a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top