Életmód

Szégyenteljes módszerrel dolgoznak a kecskeméti telefonos csalók

Még csak január óta létezik a Kecskeméti Mentőkért Alapítvány, neve máris közkedvelt hivatkozási alap lett a csalóknak, akik vállalkozóktól kérnek pénzt, magukat az alapítvány munkatársának kiadva. A szervezet tud a csalásokról, mégsem tett rendőrségi feljelentést.

Januárig csak megyei szintű alapítványuk volt a Bács-Kiskun megyei mentőknek, januárban viszont megalakult a Kecskeméti Mentőkért Alapítvány (KMA). Korábban is előfordult, hogy ismeretlenek a megyei szervezet nevében kilincseltek pénzért vállalkozóknál, ám amióta megalakult a KMA, azóta inkább erre az alapítványra hivatkoznak a csalók.

Szép Péter Csaba, a KMA elnöke a Baonnak elmondta, hogy ismerősei révén jutott tudomására a csalássorozat, és tudja azt is, hogy nem egyszer sikerrel jártak a csalók. Elmesélte azt az esetet, amikor az alapítvány megkeresett egy céget, támogatást kérve, mire azt a választ kapták, hogy miért, hiszen két hete adtak egy jelentősebb összeget. Persze nem nekik, hanem a nevükkel visszaélő telefonos csalóknak.

Ennek ellenére az alapítvány nem tett rendőrségi feljelentést a csalások miatt, inkább a nyilvánosság erejében bíznak. Azt javasolják az adományozóknak, hogy személyes találkozás után küldjék el adományukat, ne egy telefonbeszélgetés után kiküldött csekken fizessék azt be.

A KMA főként orvosi-mentéstechnikai eszközökre, például félautomata defibrillátorra gyűjt, de céljaik között szerepel a kecskeméti mentőállomás épületének rendbehozatala is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top