Életmód

Hetente 14 szivacsot rág szét az anya

Nagyon szeretne leszokni bizarr függőségéről.

Hetente 14 darab szivacsot rág szét egy háromgyermekes brit családanya, Emma Snowdon. A nőnek 10 évvel ezelőtt egy gyötrelmes tályog volt a szájában, és rájött, hogy ha egy hideg szivacsot rág, attól jobban érzi magát. A tályog gyógyulása után azonban nem hagyott fel a szivacsrágással, sőt. Amikor teherbe esett első gyermekével, még inkább rákapott. Még a szülészetre is magával vitt 28 darab szivacsot, és szülés közben is azt akarta rágni, ezt azonban nem engedték neki, mivel félő volt, hogy félrenyel.

Bizarr függősége immár egy évtizede tart, fogorvosa azonban arra figyelmeztette, hogy ha így folytatja, teljesen tönkremegy a fogínye. 

A 36 éves nő nem nyeli le a szivacsokat, csupán rágja azokat, majd kiköpi.  

Függőségéről csupán a családtagjai tudtak, még a barátai elől is sikerült eltitkolnia azt. Ha elmegy otthonról, mindig hord magánál néhány kisebb darab szivacsot, melyeket egy gyors mozdulattal tesz be a szájába, és úgy rágja, mint a rágógumit.

Emma szeretne leszokni a szivacsrágásról, de fogalma sincs, hogyan. Ha ugyanis nem rághat szivacsot, azonnal remegni kezd. Azért állt a nyilvánosság elé, hátha talál valakit, aki hasonló függőségben szenved, mint ő, hátha együtt megoldást találhatnak a leszokásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top