Életmód

Anyajegyei miatt egész gyerekkorában rejtegették a balett-táncost

A 22 éves Maria Isabel Oliviere ma már szereti a foltjait, és bármilyen furcsa is, a világ egyik legszerencsésebb emberének érzi magát.

Noha pokoli gyerekkora volt, és míg középiskolás nem lett, több mint 40 anyajegy-eltávolító műtéten esett át, a 22 éves Maria Isabel Olivierinek szerencsésnek érzi magát. „Egyszer belenéztem a tükörbe, és rájöttem, mások az én helyemben valószínűleg az utcára se nagyon mernének kimenni. Ez persze nagy önbizalmat adott” – nyilatkozta a Daily Mailnek.

A fiatal nő elmondta, az első anyajegyek közvetlenül a születése után jelentek meg a testén. „Az apám az anyámat hibáztatta a betegségem miatt, és szinte egész gyerekkoromban rejtegetett a világ elől, annyira szégyellt engem” – meséli a fiatal lány, akinek életét a balett változtatta meg gyökeresen.

„13 éves koromig szinte minden nyári szünetet a kórházban töltöttem. Abban az évben komoly műtéten estem át: az orvosoknak el kellett távolítaniuk egy nagyobb anyajegyet a lábam hátsó részéről, ami a mozgásban is akadályozott már.” Mióta visszakapta a mozgékonyságát, Maria Isabel rendszeresen jár balettórákra.

Az utcán persze sokan megnéznek, de ilyenkor azzal vigasztalom magam, hogy vannak olyan emberek, akik az enyémnél sokkal súlyosabb rendellenességgel élnek teljes életet. Mára szerencsére egyáltalán nem zavar, ha bámulnak az anyajegyeim miatt, sőt kifejezetten élvezem. Épp ezért hoztam létre az Instagram-oldalamat is, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy csak azért, mert máshogy nézek ki, mint az megszokott, még igenis értékes ember vagyok.”

Olvass még többet az anyajegyről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top