nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Rénszarvasokkal mentene meg egy nomád törzset a magyar filmes

Rénszarvasokkal mentene meg egy nomád törzset a magyar filmes

Egy egész rénszarvascsordára gyűjt pénzt egy magyar természetfilmes, az állatok egy szibériai nomád törzs fennmaradását biztosítanák.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Cikkünk írásakor már csak hatezer dollár kell ahhoz, hogy Török Zoltán filmes megvehesse a rénszarvascsordát a nomád evenkik számára, akik a szibériai tundrán élnek. Az evenkiknek azért kellenek a rénszarvasok, hogy közlekedni tudjanak a tundrán, a szelíd állatokban nem élelmiszert látnak.

Török Zoltán nemcsak a Vad Magyarországról forgatott eddig filmet, hanem a kétezres évek derekán a szibériai nomád evenki törzsről is. A történet középpontjába Vlagyimir, a nagypapa került. Az eltelt 12 év alatt a film nem készült el végleg, a család pedig tragédiák sokaságán ment keresztül: Vlagyimir megvakult, családtajgai a korábbi rénszarvascsordát eladták, majd a pénzt elitták.

„Vlagyimir öt éve egy lányával és annak családjával él az erdőben, tudva, hogy megmaradásuk záloga a hagyományok őrzése, és keményen nyomják az evenki tradíciókat és életstílust. Különben az alternatíva a vodka és a depresszió a faluban. Ehhez azonban saját rének kellenek, egy kis csorda az újrakezdéshez. Erre gyűjtünk” – mondta az Indexnek a természetfilmes.

Már csak 8 nap van hátra az Indegogo-s kampányból, a legnagyvonalúbb adományozó ott lehet, amikor Török Zoltán átadja a 20 szarvasból álló csordát a családnak, amit filmre is vesznek. Így végre a film is teljesen elkészülhet a nomád evenki törzs megmaradt tagjairól.

Megosztás Facebookon