Életmód

Engedélyezhetik az okostelefonokat az iskolákban

Tiltás helyett az okostelefonok tudatos használata mellett tette le a voksot az olasz oktatási minisztérium. A döntést nem mindenki támogatja.

Két szakértői csoport is dolgozik azon, hogy miként használhatják majd okostelefonjaikat tanítási órákon a tanulók Olaszországban. A paradigmaváltás személyesen az oktatási minisztertől indult, aki szerint az okostelefonok tudatos használata a tanárok és a szülők felügyelete mellett megkönnyítheti a tanítást. Valeria Fedeli miniszter úgy véli,

nem lehet elválasztani az iskola világát a fiatalok világától.

Ahogy az várható volt, Fedeli javaslata heves vitákat váltott ki az olaszok között. A Codacons olasz környezet- és fogyasztóvédő egyesület „teljes tébolynak” nevezte a tervet.

„A cigaretta és az alkohol is része a fiatalok világának, akkor meg kellene engedni, hogy tanítás alatt cigarettázzanak és igyanak?” – kérdezte Carlo Renzi, a Codacons elnöke.

Egyes pszichológusok arra hívták fel a figyelmet, hogy a diákok folyamatos online jelenléte veszélyes, mert erősen rontja a koncentrációs képességüket.

Enrico Letta volt miniszterelnök szerint a technológiát nem lehet kizárni az iskolákból, a haladással számolni kell.

A munkacsoportoknak 45 napjuk lesz, hogy világos útmutatást dolgozzanak ki az iskoláknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top