nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
5 jel, hogy kezdesz menthetetlenül beleszeretni valakibe

5 jel, hogy kezdesz menthetetlenül beleszeretni valakibe

Kezd beúszni a lila köd, verdesnek a pillangók a gyomorban, szóval jön a szerelem? Ha ezeket a jeleket tapasztalod, akkor biztosan!
NLCafé
f Ajánlom

Nem bírod levenni róla a szemed

Szinte felfalod a másikat a tekinteteddel, és ez valójában amilyen kellemes, annyira hasznos is: kutatások szerint a szemkontaktus segíthet elmélyíteni két ember kapcsolatát, szóval nyugodtan vesszetek el egymás szemében.

Állandóan csak rá gondolsz

A szerelemhormonnak nevezett feniletilamin lehet a felelős, ha úgy érzed, zsibong a fejed a másik emlékképétől. Szinte függője leszel a szeretett személynek, csak körülötte kavarognak gondolataid, és egész nap úgy érzed, mintha a felhők között lenne a fejed.

Elképesztően stresszes vagy

Tévedés lenne azt gondolni, hogy a szerelem csak a mellbevágó boldogásgágyúról szól. A kezdeti időszak borzasztóan izgalmas, de egyben nagyon stresszes is, hiszen a szerelemtől megugorhat a kortizol termelődése szervezetünkben. Emlékezz csak, milyen érzés volt, mikor 1,5 órát vártál arra a válasz-sms-re…

Nem érzed a fájdalmat

Pontosabban nem annyira intenzíven. A Stanford Egyetem egyik kutatása megállapította, hogy ha az alanyok egy szeretett szmély képét nézik, 40%-kal csökken a fájdalom intenzitásának érzékelése az enyhe és 15%-kal a durva fájdalom esetén.

Új dolgokat is kipróbálsz

Az elején mindenki szeretné lenyűgözni a másikat, ráadásul a hirtelen jött boldogság nyitottságra, kalandvágyra sarkall. Több kutatás is megállapította, hogy a szerelem kezdetén az ember hajlamos váltogatni a különböző személyiségtípusokat, amivel nincs is semmi baj, ha szépen lassan hajlandóak vagyunk levetni az álarcokat és megmutatni a valódi önmagunkat.

Independent

Megosztás Facebookon