Életmód

Be kellett festenie haját a techzseni nőnek, mert szőkén nem vették komolyan

Eileen Carey egy szoftverfejlesztő cég CEO-ja, de úgy tűnik, a szőke haj nem volt összeegyeztethető a pozíciójával...

A kontaktlencsét szemüvegre cserélte, nőiesebb ruhái helyett inkább uniszex cuccokat húzott, szőke haját pedig barnára festette a Glassbreakers névre keresztelt szoftverfejlesztő cég feje. Eileen Carey ugyanis nő, és női techzseniként ő már nem engedhette meg magának, hogy úgy nézzen ki, ahogy akar.

A Szilícium-völgy ígéretes startup-tulajdonosai közé tartozó Carey-nek állítólag egy tapasztaltabb női kollégája adta a tippet, mert „a befektetők sokkal hajlamosabbak lesznek beszállni, ha egy barna lánytól hallják az előadást”. 

Bármennyire is szomorú ez, Carey azt mondja, szükség volt ezekre a lépésekre, hogy komolyan vegyék, neki pedig a legfontosabb, hogy munkájára és ne rá (mint szexuális tárgyra) irányuljon a figyelem. Persze elég nagy baj, hogy egy ilyen szituációban a hajfestés a megoldás, és nem az, hogy a férfiak tisztelettel, egyenrangú félként tekintsenek egy női vezetőre.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top