Életmód

Wizz Air Félmaraton: soha ennyi külföldi nem vett még részt

Ismét kenyai siker született a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon, amelyen 15 ezren indultak. Soha ennyi külföldi nem jelent meg a sporteseményen, amely miatt a fél várost lezárták szombaton.

Sorrendben a negyedik évben is kenyai győztest ünnepelhetett a 32. Wizz Air Budapest Félmaraton közönsége. A különbség csupán annyi, hogy a korábbi háromszoros győztes, Henry Kemboit honfitársa, Wycliffe Kipkorir váltotta a dobogó tetején. Kipkorir a negyedik km-nél állt az élre, s attól kezdve a Benedek Team tagjával senki sem tudott lépést tartani.

 

  • A legjobb magyar a Rióban maratonon szerepelt  Csere Gáspár a szintén riói olimpikont, a tavalyi félmaratoni bajnokot,  Józsa Gábort előzte meg, négy másodperccel. 
  • A nőknél Kácser Zita megvédte országos bajnoki címét, ezzel sorrendben harmadszor lett magyar bajnok. Kácser magabiztos győzelmet aratott, másfél perc előnnyel ért célba.

Rajtolnak a résztvevők a Városligetben (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Hírességek is lefutották

A 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon a duóban és trióban futókkal  (soha ennyi csapat nem nevezett: 1700) együtt  15 000 regisztrációt jegyzett a futóversenyt rendező Budapest Sportiroda. Soha ennyi külföldi nem jelent meg az eseményen, amely miatt szombaton a fél várost lezárták: idén 72 országból 2500 nevezést fogadtak. Magyarország 903 településéről érkeztek jelentkezések. 1200 futó döntött úgy, hogy eljött az idő, odaáll élete első félmaratonjához, azaz minden 12. futó először vette célba a 21097,5 m legyűrését. A mezőnyben négy 80 év feletti versenyző is futott.
 

Egykori válogatott labdarúgók is lefutották a távot:  a Lisztes–Dombi-duóból Dombi volt a gyorsabb. Lefutotta a félmaratonit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a verseny egyik védnöke is, valamint Németh Balázs M1-műsorvezető. Váltótagként futott dr. Zacher Gábor toxikológus, Váczi Eszter jazzénekesnő és Tótka Sándor kajakos világbajnok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top