Életmód

6 dolog, amiből kiderül, eleget iszol

Hogy jelez a szervezeted, hogy elég folyadékot ittál? Milyen jelei vannak, hogy dehidratált vagy? Összegyűjtöttünk 6 dolgot, amiből kiderül!

 1. Viszlát fejfájás

A fejfájás az egyik első tünete, ha elhanyagolod a napi folyadékbevitelt. Ha elegendő vizet iszol, azaz napi 2 – 2,5 litert, akkor csökkentheted a fejfájás kialakulásának esélyét.

2. Minden könnyebb, ha elegendő folyadékot iszol

Általában ha valaki dehidratált, akkor fáradékonyabb, nehezebben koncentrál. Ha elég folyadékot iszol naponta, akkor könnyebben tudsz gondolkodni, nem fog nehezedre esni a napi munkád ellátása.

3. A nagy mumus: karikás szemek, kiszáradt bőr

További előnye annak, ha eleget iszol, hogy a száraz bőrt, és a karikás szemeket is elfelejtheted.

TIPP: Reggel éhgyomorra igyál meg egy pohár vizet!

10 dolog, amiből kiderül, eleget iszol

4. Emésztési gondok ellen

A gyomor és a belek a táplálék megemésztéshez rengeteg vizet használnak el naponta. Ha az ajánlott vízmennyiséget bejuttatod a szervezetedbe, akkor a szorulásos panaszaid jó eséllyel megszűnhetnek. 

10 dolog, amiből kiderül, eleget iszol

5. Ne hagyd ki az étrendedből a gyümölcs és zöldségeket

Vedd fel a harcot a dehidratáltság ellen gyümölcsökkel és zöldségekkel is. Ha minden étkezésnél a tányérod felét zöldségekkel töltöd meg, ezzel naponta akár két pohárral is növelheted a vízfogyasztásodat, és még vitaminkészleted is feltöltöd.

6. Korai öregedés – amit senki sem szeretne

Ha egyszerűen nem bírod magad rávenni arra, hogy napi szinten két-három liter vizet megigyál, gondolj arra, hogy bőröd nemcsak kiszárad, amit átmenetileg testápolókkal, krémekkel kezelhetsz, hanem elkezd ráncosodni is. Ha elegendő mennyiségű folyadékot juttatsz a szervezetedbe, akkor bőröd öregedési folyamatát is lelassíthatod.

A cikket szponzorálta a Coca‑Cola Magyarország Szolgáltató Kft.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top