Életmód

Hiába akarnál úszni a tavaly átadott budai uszodában

Egy darabig csak képtelen időpontokban használhatta a lakosság a Tüske uszodát. Most már egyáltalán nem lehet.

3,2 milliárd forintból épült a XI. kerületben a Tüskecsarnok uszodája, elvileg a lakossági igények kiszolgálására. A tavaly márciusi átadás után a lakosság csak nyártól és általában csak hétköznap 11 és 14 óra között használhatta az uszodát, legalábbis azok, akik ebben az idősávban nem dolgoztak vagy iskolában voltak épp. Az ezen kívül eső órák a profi sportolóknak voltak fenntartva. Amikor nagy ritkán mégsem, azt az intézmény legfeljebb a Facebook-oldalán közölte  tudta meg a HVG.

A Tüske uszoda
Fotó: MTI / MTVA

Januártól aztán már csak és kizárólag a sportolók használhatták az uszodát, arra hivatkozva, hogy a vizes VB közeledtével számos uszoda felújítás alatt áll, és kell a hely az úszóknak. Eredetileg áprilisig lett volna így, majd azt ígérték, a vizes VB után nyílik meg az uszoda a lakosság előtt. Ám ez sem történt meg.

A létesítmény vezetője a lapnak úgy nyilatkozott: egyelőre biztosan nem nyit ki az uszoda, és arról sincs fogalma, hogy mikor vehetik birtokba a vendégek egyáltalán.

Az uszoda fenntartója, a Magyar Nemzeti Sportközpontok (MNSK) pedig annyit közölt, hogy  a lakossági medencehasználat kezdetének várható idejéről – a sportszakmai egyeztetések lefolytatása után – a Tüskecsarnok honlapján és a Facebook-oldalán adnak majd tájékoztatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top