Életmód

Sziasztok, hipszterek, úgy fest, a szakáll kimondottan egészséges lehet

A fontos dolgokkal foglalkozó tudósok találtak egy a hipszterkedés örömén is túlmutató okot a szakállviselésre, ugyanis a dús arcszőrzet állítólag kimondottan egészséges is lehet.

Hegymászós hipszterek, igénytelen kolesztöltelékek, gyenge állcsontúak és fura felső ajkú férfiak, figyeljetek: a szakáll jó, azt eddig is tudtuk, de most úgy tűnik, még egészséges is! A University of Queensland kutatói ugyanis megállapították, hogy a szakáll képes lehet 90-95%-os hatékonysággal megvédeni viselőjét a káros UV-sugaraktól, mármint csak ott persze, ahol a szakáll fedi.

Sziasztok hipszterek, úgy fest, a szakáll kimondottan egészséges lehet

Szóval végül is arról van szó, hogy a szakállas arc egy része védett a bőrráktól – ez persze még nem jelenti azt, hogy az illető teljes biztonságban lenne a napon. A szakáll másik előnye egyébként, hogy az érintett bőrfelületen lassítja az öregedést, szóval ha jobban belegondolunk, az elsődleges funkciója mégis a férfiarc ékesítése marad! 

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top