Életmód

3 dolog, amit a jobb alvásért tehetsz a lefekvés előtti 20 percben

Mielőtt bejelentkeznél az alvásklinikára, próbáld ki ezt a 3 trükköt!

 Bár életünk nagyjából egyharmadát az álomvilágban töltjük, rengetegen panaszkodnak, hogy nem alszanak jól, ha elalszanak egyáltalán. A rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott étkezés és a reális koffeinbevitel mind segíthetnek, de ha még ezek ellenére is küzdelemmel telnek az éjszakák, nem árt kipróbálni az alábbi 3 tippet.

3 dolog, amit a jobb alvásért tehetsz a lefekvés előtti 20 percben

1. 20 perccel lefekvés előtt kapcsold le a nagy lámpákat, és csak a hangulatfényeket hagyd égve. Segíthet, ha ekkorra időzíted a zuhanyozást vagy a fürdést is: a meleg víz ellazítja az izmokat, így könnyebben átadhatod magad a pihenésnek.

2. Ha már pizsamában vagy, nyújts egy kicsit! Sokan a felsőháti panaszok miatt nem alszanak jól, ezért nem árt lenyújtani, átmasszírozni a nyakat és a vállakat.

3. Az unalom a legbiztosabb recept, amitől elalhatsz: az ágyban már ne telefonozz és ne laptopozz, inkább merülj bele egy igazi könyvbe! A sorok monoton egymásutánja ugyanis könnyen álomba ringat, még ha a sztori izgalmas is.

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top