nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Háromszor annyi magyar lépett le az országból, mint Debrecen lakossága

Háromszor annyi magyar lépett le az országból, mint Debrecen lakossága

Első hallásra megdöbbentő becslést közölt a kivándorolt magyarok számáról a Portfolio. A lap úgy saccol, közel hatszázezer magyar él az Európai Unió tagországaiban, illetve ingázik külföldi munkahelye és Magyarország között.
NLCafé
f Ajánlom

Erős és mellbevágó a Portfolio becslése a kivándorolt magyarok számáról: a lap számításai szerint hatszázezerhez közelít az országot elhagyó munkavállalók száma, ők más uniós tagállamokban vállaltak munkát, és telepedtek le, vagy éppen ingáznak.

A kivándorlók számát nehéz pontosan megbecsülni, mert az unión belül nincs egységes adatbázis a tagállamok közti migrációról, így az adott országok népszámlálási adataira, illetve a KSH statisztikáira lehet csak támaszkodni. Ezek az adatok pedig 2013 és 2015 közöttiek, és nem tartalmazzák a nem bejelentett munkavállalókat illetve az ingázókat.

Háromszor annyi magyar lépett le az országból, mint Debrecen lakossága

A Portfolio úgy becsüli, közel 600 ezer magyar élhet más uniós országban, a legtöbben az Egyesült Királyságban (250 ezer), majd Németországban (192 ezer) és Ausztriában (72 ezer) telepedtek le. Svédországban és Hollandiában is 10 ezer feletti a magyarok száma, míg Spanyolországot 9 ezer, Írországot és Olaszországot 8-8 ezer honfitársunk választotta új otthonának.

Az elvándorlás intenzitása az elmúlt években lassú csökkenést mutat, de még nem ért véget.

Megosztás Facebookon