Életmód

Feloszlott egy zenekar, miután a vezetői vérig sértették a plus size énekeseket

"Ha ti jól néztek ki, akkor az egész zenekar jól néz ki" – írta a management egy, a zenészeknek címzett körlevélben, amiben arra is kitértek, hogyan öltözzenek azok, akik "nem annyira fittek".

A kanadai, egész pontosan torontói székhelyű Sheraton Cadwell Orchestra vesszőfutása alig néhány napja kezdődött: közvetlenül az után, hogy a zenekar vezetése úgy döntött, e-mailben hívja fel a munkatársak figyelmét arra, mennyire fontos, hogy mindannyian kellően “fittek és csinosak” legyenek – írja a BBC.

A szóban forgó e-mailt a zenekar egyik 23 éves énekese, Victoria Leone hozta nyilvánosságra, mert mint mondta, egyszerűen nem jutott szóhoz, mikor elolvasta: “Majdnem minden vezető énekesünk olyan karcsú és fitt, amilyennek azt kis zenekarunk élére elképzeltük, két kivételtől eltekintve. A két plus size énekesünket arra kérnénk, hogy a jövőben tartózkodjanak a szűk, az alak kiemelésére alkalmas ruhák viselésétől” – állt a levélben.

Feloszlott egy zenekar, miután a vezetői vérig sértették a plus size énekeseket

A levél írói ezután kifejtik, a testalkat-ruha problematika kifejezetten az énekeseket érinti, a zenekar többi tagját nem. “Elvégre ők csak a háttérben tevékenykednek, és nem vonzzák magukra annyira a közönség figyelmét.” Illetve szól arról is, hogy a management a jövőben kizárólag “karcsú” énekeseket szeretne majd alkalmazni.

Leone, a levél nyilvánosságra hozója és egyike a plus size énekeseknek, elmondta, azért töltötte fel az internetre a felháborító írást, mert személyesen érintve érezte magát: “gyerekkoromban sokszor bántottak, amiért nem voltam elég sovány“. A fiatal nő egyébként küldött választ a levélre: ebben kifejezte a csalódottságát, majd közölte, hogy felmond.

Mióta Leone nyilvánosságra hozta a levelet, a zenekar vezetősége közzétett egy nyilatkozatot, amelyben bocsánatot kértek minden érintettől, és közölték lemondásukat. “A bocsánatkérés ebben a helyzetben édeskevés. Épp az ilyen hozzáállás miatt van ma nagyon nehéz dolguk azoknak a plus size nőknek, akik szeretnének elérni valamit az életben” – mondta Leone a történtek után.

Olvass még többet a plus size-ról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top