Életmód

6 alapvető etikett szabály, amit mindenkinek illik ismernie

1. Ha vendégeid jönnek…

Az új látogatóknak először mindig mutasd meg, merre van a mosdód, hogy felfrissülhessenek egy kicsit. Ha hoztak ételt vagy italt, azt ne vidd be a konyhába, hanem tedd ki az asztalra, hogy mindenki vehessen belőle.

2. Ha te vagy a vendég…

Ha korán kell elindulnod egy partiról, menj oda a házigazdához, és búcsúzz el tőle, de ne köszönj el mindenkitől, azzal ugyanis másokat is távozásra késztetsz.

6 alapvető etikett szabály, amit mindenkinek illik ismernie

3. Az étteremben…

Ha az éttermi asztalod mellett sminkelnél, a rúzs felfrissítése megengedett, de a púderezéshez vagy a szempillaspirál felkenéséhez már menj a női mosdóba.

4. Az asztalnál…

Udvariatlanság csak a saját poharad újratölteni, mindig kérdezd meg a társaságot, hogy ők kérnek-e még az italból. Ha teát iszol, az ujjaiddal csippentsd össze a csésze fülét, de ha kávézol, nyugodtan fűzd át ujjaidat a lyukon.

5. Kabátot…

Nők néha viselhetnek beltérben is kabátot, de férfiak soha.

6. Az autóban…

Egy nő sosem “lép be” az autóba, inkább beül az ülésre, és szépen behúzza lábait a járműbe. Mikor kiszáll, a lábát kell letennie először. Férfiak és nők csak akkor ülhetnek egymás mellett a hátsó ülésen, ha már jól ismerik egymást.

 

Még több etikett szabály az NLCafén:

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top